Počela zimska škola za poljoprivrednike u poljoprivrednoj školi “ Ljubo Mićić“

Pod pokroviteljstvom opštine Požega, a u organizaciji Centra organske proizvodnje iz Užica i poljoprivredne škole “Ljubo Mićić” iz Požege, u ovoj školi je počela Zimska škola za poljoprivrednike. Ova nesvakidašnja “škola” se organizuje već sedmu godinu zaredom, traje tri dana a namenjena je uglavnom poljoprivrednicima iz Zlatiborskog okruga.

O državnim subvencijama u oblasti agrara su govorili državni sekretari u ministarstvu poljoprivrede – Velimir Stanojević i Darko Božić, koji su naglasili da će ubuduće, veći akcenat biti na podršci mladim poljoprivrednicima i organskoj proizvodnji.

 Tako razmišljaju i u požeškoj opštini koja “iz godine u godinu, sve više ulaže u agrar, takodje sa naglaskom na mlade poljoprivrednike, a takvom praksom će se nastaviti i ubuduće” – rekao je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović. Pored ovih tema, tokom tri dana trajanja “škole”, slušaoci će čuti na desetine predavanja istaknutih stručnjaka u svim oblastima poljoprivrede – od stočarstva i voćarstva, do pčelarstva, organske poljoprivrede i seoskog turizma.

Poslednjeg dana predavanja, svi polaznicima će biti uručen sertifikat kao potvrda stečenih novih znanja, sa namerom da ubuduće, ovaj dokument bude akreditovan od strane nadležnih ministarstava, pa poljoprivrednicima može služiti kao jedna vrste zvanične diplome.